Talaşlı İmalat Yapan İşletme

Talaşlı İmalat Yapan İşletme

Talaşlı İmalat Yapan İşletme

Güneşsan Otomat gibi kobi’ler günümüzde büyük işletmeleri destekleyen ve bütünsel olarak yanında olan bir işlev üstlenmişlerdir. Endüstri alanında yan sanayi kuruluşları ve/veya fason iş yapan firmalar olarak bilinen bu tür işletmeler, talaşlı imalat yapan büyük işletmeler için birer endüstri malı olarak nitelenen ve satın alınan çeşitli malları üreterek yaşamlarını sürdürürler. Söz konusu büyük işletmelerin her parçayı kendileri üretmesi ekonomik olmayabilir. Bu nedenle bir çok ara malı küçük ve yan sanayi olarak faaliyet gösteren işletmelerden sağlanmaktadır.

Talaşlı İmalat Firması Avantajları

Talaşlı imalat konusuda fason olarak çalışılan küçük bir işletmeye sahip olmak öncelikle büyük işletmelerle rekabet etmede girişimciye iki temel avantaj sağlayabilir. Bunlar; müşteri ve işletme personeli ile daha yakın ilişkiler içerisine girebilmek ve pazarlama, üretim ve hizmet konularında büyük işletmelere göre daha esnek olabilmektir.
Güneşsan Otomat gibi KOBİ girişimcileri, faaliyette bulundukları yerel pazarı daha iyi tanıyan, pazarın özelliklerini ve gereksinimlerini daha iyi görebilen, pazardaki alıcı ve satıcılarla daha yakın ilişkiler içerisinde olabilen işletmelerdir.
Bilhassa, müşteriyle olan yakın ilişkileri, bu işletmelere büyük işletmelerin sahip olamayacakları bir üstünlük sağlamaktadır. Pazarı yakından takip edebilen, müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi bilen ve personeliyle daha yakın ilişkiler kurabilen Güneşsan Otomat, üretim, pazarlama ve hizmet konularında büyüklerden daha fazla bir esnekliğe sahiptir. Bu esneklik, dış çevrede meydana gelebilecek değişikliklere yerinde ve zamanında uyum sağlayabilme olanağı tanıdığından, birçok olumsuzluğu daha az bir zararla geçiştirebilmektedirler. Tüm bunların yanı sıra,  şu tür ortamlarda da bir takım avantajlar elde edebilmektedirler:
- Büyük miktarda yatırıma girmeden önce yeni bir fikir veya buluşa pazarın tepkisinin bilinmesinin zorunlu olmasında,
- Yönetimde çok yakın denetime ihtiyaç hissedilmesinde,
- Üretilen mal ve hizmetin pazarının sınırlı olmasında,
- El emeğinin mal ve hizmetin üretilmesinde önemli bir faktör olarak yer almasında,
- Üretilen mal veya hizmete olan talebin sınırlı olmasında,
- Kolay bozulabilen malların pazarlanması ya da üretilmesinde,
- Personel ile yakın ilişkilerin gerekli olmasında, 
- Teknik gelişmelere kısa sürede ayak uydurabilme yeteneğine sahip olunmasında,
- Yatırım yapılırken daha çok kendi öz sermayelerine ağırlık verilmesinde,
- Desteklenmeleri aynı zamanda ülkedeki işsizliğin azalması anlamına gelmesinde
- İşgörenlerin kendi bölgeleri veya yaşamak istedikleri bölgelerde kurulmasında,
- Ülke içindeki farklı bölgelerin kalkınmasında ve çevrenin korunmasında.